Art & Surveillance /// Camerawandeling door Brussel

(c) foto Tim Dirven (De Morgen)

De Morgen ging mee op een camerawandeling die Peter Westenberg in het kader van Routes + Routines organiseert. Met de wandelingen door Brussel wil hij niet meteen aanklagen dat je voortdurend gefilmd wordt, maar het idee is wel dat we met al die beelden meer kunnen doen en dat we ze ons kunnen toe-eigenen voor andere doeleinden.

‘Waarom gebruiken ze die camera’s niet voor buurttelevisie?’ Hij zegt het met een glimlach, maar wandelend door Brussel langs plekken waar beveiligingscamera’s waakzamer zijn dan je denkt, vindt gids Peter Westenberg het idee niet eens zo gek. ‘Nu al is het materiaal voorhanden om heel Brussel 100 procent te coveren’, zegt Westenberg. In Londen is dat trouwens 400 procent.

Lees het volledige artikel hier in pdf (c) De Morgen
Er zijn nog wandelingen op 7, 13 en 14 april. Meer info via recyclart.