Art & Surveillance /// Legal Identity Workshop in Z33

Z33 en FoAM organiseren een tweedaagse workshop onder leiding van Heath Bunting en Constantlid An Mertens. Tijdens de workshop leer je hoe je een legale identiteit kunt creëren voor bomen, zodat die dankzij jouw voogdij eerst fictief, maar op termijn misschien ook als legale identiteit een eigen stem kunnen uitbrengen in onze maatschappij.

Heath Bunting demonstreert dat identiteit in de loop der tijd geconstrueerd kan worden door een ’individu’ te plaatsen binnen het web van mobiele telefoons, klantenkaarten, rekeningen, overheidscorrespondentie en andere persoonsgebonden data. Identity Bureau bevraagt de notie van persoonlijkheid door aan te tonen dat een identiteit in grote mate wordt bepaald door materiële zaken.

De workshop gaat door in FoAM (Koolmijnenkaai 30, 1080 Brussel) op 12 en 13 oktober 2012.
Info via Z33 of FoAM.