Art & Surveillance /// Surveillance kunst “A look inside” in Brussel

a-look-insideDe Buren toont van 22 januari tot 3 februari werk van verschillende kunstenaars die op een of andere manier reflecteren op privacy en technologie. De tentoonstelling loopt onder de noemer A Look Inside en biedt onder meer werk van bekendere namen als Stanza , Manu Luksh, Bureau d’Etudes en Heath Bunting – naast een breed scala aan minder gekende maar daarom niet minder boeiende kunstenaars.

Ook Front404 is er te zien met hun panoptICONS, de “camerabirds” waarvan de vogelkoppen door camera’s vervangen werden. Wie de vogels ooit in het straatbeeld heeft gezien, zal beamen dat dat een wonderbaarlijke en bevreemdende ervaring is en tegelijk een van de mooiste staaltjes van kritische surveillance kunst.

A Look Inside is te bekijken in De Markten, Oude Graanmarkt 5, Brussel. Open van dinsdag tot zondag, tussen 12 en 18 uur. Inkom is gratis.

PS Voor meer surveillance kunst kan je terecht op deze pagina, waar we begonnen zijn met het verzamelen van kunstenaars die op een of andere manier bezig zijn met de thema’s surveillance, privacy en controle. Heb je nog tips of suggesties? Laat het ons weten, liefst met een linkje erbij.