Art & Surveillance /// Movable Borders: Here Come the Drones!

movable-borders

Een tip voor wie de eerstvolgende dagen in London vertoeft. Daar loopt momenteel de tentoonstelling Movable Borders: Here Come the Drones! In een reeks werken van verschillende kunstenaars en kunstcollectieven gaan de deelnemers dieper in op de opkomst van drones en de gevolgen daarvan voor onze samenleving.

The devices that once populated the creepy dystopian futures of science fiction have broken through into our daily reality. Drones of dozens of different types are becoming a part of everyday life. They scout our public (and private) spaces, carrying out surveillance or reconnaissance in the service of nation states and as unmanned robotic tools, armed with missiles and bombs, acting in defence of “national security”.
During the three weeks of Movable Borders: Here Come the Drones! people are invited to view artworks and join a workshop by artists who are contemplating how drones are changing the way we see and relate to each other and the world around us.

Nog tot zondag 26 mei in de Furtherfield Gallery & Social Space (link) in London.
Met werk van Bureau of Inverse Technology, Lawrence Byrd, Patrick Lichty, Dave Miller & Gavin Stewart, The Force of Freedom en Dave Young.

Meer info via Furtherfield.

bba-logoIn België is het (voorlopig) nog niet zo ver. Maar ook hier zien we de eerste drones opduiken. Reden genoeg om er een volwaardige kandidaat voor de Big Brother Awards van te maken. Je kan nog tot 23 mei stemmen op deze (of een andere) kandidaat.