Art & Surveillance /// Roeland van Doorn – Er gaat niets gebeuren (2013)

Roeland van Doorn

Er Gaat Niets Gebeuren (2013) was het afstudeerproject van de Nederlandse kunstenaar Roeland van Doorn. Het laat zien op welke obsessieve wijze wij onze omgeving in de gaten houden. Van Doorn wandelde met een camera door woonwijken en capteerde met een draadloze ontvanger de signalen van beveiligingscamera’s die zowel buiten als binnenshuis geplaatst zijn. Met zijn project tast de kunstenaar de grenzen tussen publiek en privé af en wijst hij en passant op de veranderde houding ten opzichte van controle en veiligheid. Van Doorn: “Ik vind het vreemd dat iedereen alles mag filmen. Maar vreemd genoeg schrikken mensen juist van mij met m’n kleine camera.”
Het project ‘Er Gaat Niets Gebeuren’ bestaat uit een videoinstallatie en een korte film.

[vimeo 73523675 w=600&h=337]