Freedom Not Fear manifestatie in Berlijn

Freedom Not Fear 2014 in Berlijn. Foto Markus Beckedahl netzpolitik.org

Gisteren trokken in Berlijn opnieuw duizenden mensen de straat op onder het motto Freedom Not Fear. Zoals ook de voorgaande jaren het geval was, protesteerden de deelnemers tegen de controlewaan en voor het behoud van de burgerrechten. Een overzicht van de persberichten en van de toespraken die na de manifestatie werden gehouden, vind je via Freiheit statt Angst. Een mooi verslag vind je onder meer bij Spiegel online. Tussen de bonte bende viel vooral de aanwezigheid van Edward Snowden op. Weliswaar niet in levende lijve, maar veelvuldig op t-shirts en op borden die werden meegedragen. Over een bonte bende gesproken, kijk er ook eens de lijst op na met organisaties die de manifestatie ondersteunen. De lijst is niet alleen indrukwekkend lang, maar ook verrassend divers.