Art & Surveillance /// Cqrrelations zoekt datareizigers voor workshops

Kunstenwerkplaats Constant organiseert van 12 tot 23 januari een werksessie rond de schaduwzones van statistiek en computing. Tijdens een residentie van twee weken in deBuren in Brussel kan je op ontdekkingsreis doorheen de praktijk van het cqrreleren van data. Ben je geïnteresseerd in non-relaties, desanalyses, vage categoriseringen en crymmylaties in de wereld van Big Data? Klik dan hier voor meer informatie over inhoud en praktische zaken van de werksessies. Of beter nog, schrijf je in. Maar wees snel want de plaatsen zijn beperkt. Wie wil deelnemen, stuurt voor 17 december zijn of haar motivatie naar an[at]constantvzw.org. En als je je zou afvragen wat een cqrrelatie is:

Een Cqrrelatie is een notie met een bedoelde typfout. Je kan het uitspreken als crummylatie, crappylatie, queerylatie … naar analogie met de Engelse woorden ’crummy’,’crap’,’queer’. Cqrrelatie verwijst naar de schaduwzone van de statistiek en computing. Een groep kunstenaars, hackers, theoretici, statistici en onderzoekers gaan aan de slag met data, waarbij ze op zoek gaan naar manieren om hun intuïtie, stem, zintuigen, lichamen en de fysieke context in de algoritmes en tabellen te smokkelen.

En meer …

constant-cqrrelatiesDe werksessies worden en plein public afgesloten op 23 januari in de Hallen van Schaarbeek met een live-coding concert. Daarnaast organiseert Constant vzw in samenwerking met CPDP ook een lezing en discussie met Geoffrey Bowker en Antoinette Rouvroy rond Discriminatie & Big Data op 22 januari in Huis De Buren in Brussel.