Art & Surveillance /// FACELESS komt naar Brussel in januari 2015

Donderdag 22 januari opent in De Markten in Brussel de tentoonstelling FACELESS rond een alom aanwezig fenomeen: de mode van “gezichtsloosheid” in de kunsten.

Levi van VeluwSinds 11 september 2001 leidt de angst voor het verhulde gezicht tot meer surveillance en het bevragen van wat privacy ons waard is. Tegelijk neemt het verhulde gezicht een steeds grotere plaats in in de mainstream beeld- en popcultuur. Kunstenaars, mode-ontwerpers en fotografen reageren op deze beelden en onderzoeken op hun manier wat het betekent om gezichtsloos te zijn.

De kunstenaars die in FACELESS te zien zijn, gaan elk op hun manier op zoek naar praktische oplossingen voor anonimiteit in de moderne samenleving. De focus ligt op werk dat een idee geeft hoe we kunnen overleven zonder ons gezicht te verliezen en tegelijkertijd in opstand kunnen komen.

FACELESS liep eerder al met succes in Wenen en Amsterdam. Nu komt een selectie uit de tentoonstelling naar Brussel. Met werk van onder meer Marina Abramovic, Jeremy Bailey, William Basinski, Zach Blas, Nezaket Ekici, Shahram Entekhabi, Ren Hang, Adam Harvey, Jill Magid, Slava Mogutin, Ari Versluis & Ellie Uyttenbroek en Thomas Mercier – Dawamesk.

FACELESS van donderdag 22 januari tot zondag 8 februari 2015, telkens van 12u tot 18u in De Markten, Oude Graanmarkt 5, 1000 Brussel.

Meer info via De Markten.
Meer over FACELESS via facelessexhibition.com