Art & Surveillance /// Expo “Het Paradijs en de Hel. Van vliegende tapijten tot drone” in Brussel

De tentoonstelling Het Paradijs en de Hel belicht het thema van de vliegende tapijten en machines uit verschillende oogpunten : de symboliek van de oude tapijten en de geometrie van de tuinen waarop ze is geïnspireerd, de aloude droom van de mens om te vliegen, denkbeeldige vliegende voorwerpen, de wereld gezien vanuit de lucht, ruimtesatellieten, het toenemende gebruik van drones en de gevolgen daarvan.

Met werk van o.m. Farhad Moshiri die uit een stapel tapijten een vliegende bom knipte; Ruben Pater die in zijn Drone survival guide een overzicht geeft van hoe je de meest courante drones kan kapen, hacken of verblinden; Björn Schülke die een bewakingscamera traag rondjes laat draaien boven de bezoekers.

Het Paradijs en de Hel. Van vliegende tapijten tot drone
Van 6 maart 2015 tot 6 september 2015 @ Boghossianstichting – Villa Empain, Brussel