Art & Surveillance /// AVG Invisibility Glasses

AVG Invisibility Glasses

Het Tsjechische anti-virusbedrijf AVG ontwikkelde een prototype van een privacybril die gezichtsherkenning moet voorkomen. De bril is ontwikkeld omdat er op steeds meer openbare plekken foto’s genomen worden die vervolgens op sociale media worden gedeeld. Als iemand een foto met flits maakt, wordt het licht weerkaatst en de camera verblind, zodat het gezicht van de drager niet zichtbaar is. Als er geen flitser wordt gebruikt, beschikt de bril over infraroodlicht dat de sensor van de camera verstoort. “Als je je zorgen over je privacy maakt en onzichtbaar wilt zijn, dan kun je deze privacybril mogelijk in de toekomst ooit kopen”, zegt Tony Anscombe van AVG. Of de virusbestrijder plannen heeft om de bril effectief op de markt te brengen, is nog niet bekend.