Art & Surveillance /// Expo “Hacking Habitat” in Utrecht

De gevangenis is metafoor voor de wijze waarop technologische, politieke en economische systemen ons in hun greep houden. Juist een echte gevangenis versterkt de ervaring van digitale opsluiting. Wat als de smartphone ons nieuwe panopticum blijkt? Hacking Habitat maakt controle voelbaar en toont een krachtig verzet waarin kunstenaars het voortouw nemen. Op speelse wijze heroveren zij hun leefomgeving. Ze hacken hun habitat en openen ruimte voor bezinning, debat en vernieuwing. Hacking Habitat vervlecht die twee verhaallijnen: die van de globaal toenemende technocratie en die van de tegenmacht die zich organiseert. Met werk van 86 geëngageerde kunstenaars.

Hacking Habitat. Verzet en surveillancekapitalisme – een uitgebreide review van Marc Schuilenburg voor Gonzo Circus (pdf)

Van 26 februari tot 6 juni 2016
Hacking Habitat @ Gevangenis Wolvenplein Utrecht