Art & Surveillance /// KOVR / Marcha Schagen en Leon Baauw

Kovr is een project van de Nederlandse ontwerpers Marcha Schagen en Leon Baauw. Ze ontwierpen een collectie jassen en tassen waarmee ze een draagbaar antwoord willen bieden op de vele manieren waarop je dagelijks vanaf afstand getraceerd en uitgelezen kan worden. De gebruikte materialen blokkeren in- en uitgaande signalen en zorgen ervoor dat chips in pasjes onleesbaar worden en dat je telefoon niet meer te traceren is. Ze geven op deze manier aan iedere drager de mogelijkheid om zelf te bepalen wanneer, met wat en óf hij of zij traceerbaar wil zijn.

kovr1

Voor zowel de handgemaakte jas als tas werd een combinatie van metaalhoudende materialen gebruikt. Meerdere lagen die bestaan uit onder andere koper, nikkel en polyester vormen de basisbescherming voor beide draagbare items.
De uitneembare hoes is gemaakt voor het beschermen van bijvoorbeeld pasjes, een telefoon en andere voorwerpen. De hoes biedt een aantal extra lagen beschermende metaalhoudende stof en kan magnetisch in zowel de jas als de tas gehangen worden.
De tas is verstevigd met een extra roestvrijstalen karkas en voorzien van meerdere lagen metaalhoudend materiaal. Het zwarte vak op de voorkant biedt de gebruiker een optie om wel bereikbaar en traceerbaar te zijn.
Aan de buitenkant van de jas zitten speciale vakken, waar je je telefoon in kunt stoppen als je wel bereikbaar wilt zijn.

kovr2

Meer lezen