Art & Surveillance /// Edward Snowden in toneelstuk met Daniel Radcliffe

Klokkenluider Edward Snowden heeft zijn debuut gemaakt in een toneelstuk met Harry Potter-acteur Daniel Radcliffe. Snowden, die in ballingschap in Moskou leeft, was uiteraard niet live aanwezig op de scène in New York. Via een vooraf opgenomen videoboodschap brengt hij een korte dialoog met Radcliffe, waarin ze citaten uit het Shakespeare-stuk ‘The Tempest’ vermengen met gedachten over privacy in digitale tijden.

Het stuk Privacy ging in 2014 in Londen in première en baseert zich voor een groot deel op Snowdens onthullingen over de spionageactiviteiten door de NSA. Het werd herwerkt voor de Amerikaanse theaters en de virtuele gastrol van Snowden werd in 2016 toegevoegd.

PRIVACY
Written by James Graham
Directed by Josie Rourke
The Public Theater, New York
2/7 – 14/8/2016