Art & Surveillance /// Expo “Public, Private, Secret” in New York

natalie-bookchinMet als ondertitel “an exploration of privacy in visual culture” verkent het wereldvermaarde fotomuseum ICP de manier waarop fotografie de grenzen van onze privacy en de ideeën over privacy verkend en verlegd heeft. Met 150 beelden van 50 kunstenaars, waaronder Cindy Sherman, Nan Goldin, Sophie Calle, Natalie Bookchin, Jon Rafman, Garry Winogrand, Jill Magid, Zach Blas en andere bekende namen. Maar ook met een video die bladert door het Book of Selfies van Kim Kardashian.

Surveillance Revisited – een uitgebreid interview met curator Charlotte Cotton over stedelijke panopticons, mensen als data en de selfie (Guernica, 15/6/2016)

Van 23 juni 2016 tot 8 januari 2017
Public, Private, Secret @ ICP Museum, New York