Art & Surveillance /// Expo “The Glass Room” in New York

Van 29 november tot 14 december 2016
The Glass Room @ Nolita, New York
Opensource-ontwikkelaar Mozilla heeft in New York een interactieve kunsttentoonstelling gelanceerd over de relatie tussen technologie, privacy en online veiligheid. “The Glass Room” biedt een blik achter de schermen wat er met privacy op internet gebeurt. Je vindt er ook experts die bezoekers met hun online privacy en veiligheid helpen. Via 54 workshops leren bezoekers over de relatie tussen hun persoonlijke gegevens en de diensten en producten die ze gebruiken. Zo wordt er aandacht besteed aan het ‘ontgoogelen’, veilig internetten, het beveiligen van smartphones, de werking van het web, wat metadata precies inhoudt, het gebruik van Facebook en het verkleinen van de digitale schaduw. Met The Glass Room wil Mozilla mensen leren hoe ze online gezond kunnen blijven.