Art & Surveillance /// No use for binoculars

Nooit eerder in de geschiedenis werd op zo’n grote schaal informatie over ons verzameld en opgeslagen als vandaag. In de voorbije twee jaar ontstond 90% van alle opgeslagen personengegevens in de wereld. We evolueren naar een samenleving waar alles open en bloot op tafel ligt, bulkend van informatie maar beroofd van mysterie en poëzie.

In “No use for binoculars” gaan de jonge theatermakers Renée Goethijn en Dries Gijsels op zoek naar de waarde van het verborgene in dit tijdperk van transparantie. Hun universum wordt bevolkt door voyeurs en exhibitionisten, door sharers en followers. Het duo neemt je mee op een verontrustende trip doorheen een wereld van lange regenjassen, verborgen camera’s en gordijnen. Langzaam vervagen de grenzen tussen wie kijkt en bekeken wordt, tussen wat echt is en wat schijn.

No use for binoculars
Concept & regie: Dries Gijsels, Renée Goethijn
Met Nona Buhrs, Tomas Pevenage, Femke Stallaert
Productie: Kunstenwerkplaats Pianofabriek ism Kultuurfaktorij Monty en C-mine cultuurcentrum/Werkplaats
No use for binoculars speelt o.m. op 16 en 17 februari in het Kaaitheater in Brussel