Art & Surveillance /// Expo – Watched! Surveillance, Art & Photography

De tentoonstelling ‘Watched! Surveillance Art & Photography’ onderzoekt de complexe realiteit van hedendaagse surveillance en legt daarbij de nadruk op fotografie en visuele media. De deelnemende kunstenaars houden zich bezig met thema’s die gaan van overheidscontrole tot sociale media. Centrale vraag is: hoe kunnen hedendaagse kunst en mediatheorie bijdragen aan een beter begrip van onze surveillancemaatschappij? Hun artistieke aanpak maakt gebruik van camerabewaking, gezichtsherkenning, Google Street View, lifelogging of digitale animatie.

Met werk van jonge kunstenaars als Julian Röder, Viktoria Binschtok en Esther Hovers, en gerenommeerde namen als Hito Steyerl, Trevor Paglen, Jill Magid, Hasan Elahi, Paolo Cirio, Adam Broomberg & Oliver Chanarin, James Bridle en Ai Wei Wei.

Van 18/02 tot 23/04/2017 @ C|O Berlin Foundation, Berlin