Iedereen verdient een GAS-boete

Staxiamen op café naar het voetbal kijken? GAS-boete. Taxi rijden in een rode Duivelsshirtje of in jeans? GAS-boete. Een paar Gentse café-uitbaters trakteerden hun klanten op een avondje WK voetbal en enkele Oostendse taxichauffeurs respecteerden de dresscode niet. Ze kregen allemaal een boete aan hun jeansbroek gesmeerd. Comedian Michael Van Peel merkt in zijn wekelijkse column voor De Morgen dat alleen al willen meegenieten van een voetbalsfeertje ook al tot een GAS-boete kan leiden.

In Gent kreeg een zestigtal cafés GAS-boetes omdat men er samen naar voetbal aan het kijken was zonder daar aangifte van gedaan te hebben. Stel je voor! Is dat weer een nieuwe trend of zo, samen voetbal kijken op café, met een pintje erbij en al? Waar gaat dat heen? Wat als iemand bij het juichen een pintje omstoot zonder dat de Gentse politie daarvan op de hoogte is. De gevolgen zouden niet te overzien zijn geweest.

(…)

De prijs voor mooiste GAS-boete gaat naar de Belgische supporter en Oostendse taxichauffeur Imdiaz Hussain. De onverlaat was namelijk betrapt op het dragen van een Rode Duivels-T-shirt. In zijn taxi, nog wel! Mein Gott! Een flagrante overtreding van de strikte dresscode voor taxichauffeurs uit het politiereglement (sic), zijnde “verzorgde en deftige kledij”. Een term die gejat lijkt uit een stoffig schoolreglement. (Ik heb het mijne indertijd meerdere malen handmatig mogen kopiëren, dus ik weet waarover ik spreek.) Imdiaz mag nog blij zijn dat hij er met een boete van af komt en daar bovenop geen vier bladzijden straf moet schrijven.

Lees de volledige column van Michael Van Peel: Is dat weer een nieuwe trend of zo, samen voetbal kijken op café, met een pintje erbij en al? Waar gaat dat heen?

3 reacties
  1. Philip Caestecker 4 jaar ago
  2. datapanik 4 jaar ago
    • Philip Caestecker 4 jaar ago