Hackers publiceren namen van vermeende pesters na zelfdoding meisje

Websites plat leggen kan je nog uitleggen als misstanden aanklagen of de aandacht vestigen op onrecht. Maar door namen te publiceren, neem je het recht in eigen handen en speel je een wel heel gevaarlijk spelletje. Op die manier riskeer je eerder een heksenjacht dan meer duidelijkheid te creëren.

link-iconHackerscollectief Down-Sec heeft vier namen gepubliceerd van jongeren die het tienermeisje Madison W. zouden gepest hebben. De groep eist dat er duidelijkheid komt over de zelfdoding van het Waalse schoolmeisje Madison. In haar afscheidsbrief verwijst Madison W. naar pesters op haar school. Volgens de hackers doet de overheid daar te weinig aan. Op Twitter heeft de groep nu de namen en foto’s van vier vermeende pesters gepubliceerd. Ook hun adres en Facebookpagina staan erbij. Bij een van hen staat een gsm-nummer en de melding dat hij Madison niet heeft gepest, maar haar familie na haar dood. — Bron: Het Nieuwsblad, 25/02/2016

De afgelopen dagen en weken had Down-Sec ook al een lange rij websites platgelegd of bestookt met een DDOS-aanval. Sommige om opheldering te eisen rond de zelfdoding van het meisje. Andere om de gebrekkige beveiliging van IT-systemen aan te klagen. Het lijstje:

  • de websites van het Waals onderwijs en minister van onderwijs Milquet (16 februari)
  • de websites van premier Michel, het Belgisch leger en de Senaat (19 februari)
  • de websites van de nucleaire  waakhond Fanc, van het Crisiscentrum van de regering en van de Cert (21 februari)
  • website van het Waalse tewerkstellingsagentschap SPF (25 februari)