Lezen op zaterdag (32)

De weekendbijlage van onze website waarin we een paar markante berichten van de afgelopen week of weken nog eens op een rijtje zetten. Zomaar lukraak her en der van het wereldwijde web geplukt, om u een plezier te doen …
Heb je meer suggesties? Voeg ze hieronder toe in de comments.

Om te beginnen

  • Katryna Dow: It’s Not About Privacy…It’s About Power
    We need to shift the conversation from privacy to power. Intention will be a very important aspect of the network economics of the future. We need to talk to young people about power and how they are part of the value chain.
  • Mo Bitar: Privacy is Power. Why the fight for privacy matters.
    As humans who live comfortably today on the contributions and sacrifices of those before us, we owe it to contribute just as much to ensure a better life for our descendants. The fight for privacy will wage on for the next hundred years, and it starts with the actions, sacrifices, and decisions we make today.

Surveillance industrie
Bodycams, drones, grensbewaking, scanners op vliegvelden, beveiligingscamera’s met gezichtsherkenning, lawful interception: allemaal technologische snufjes die door bedrijven worden ontwikkeld en in heel Europa worden ingezet. Maar wat zijn dat voor bedrijven? Hoeveel geld verdienen ze aan die toepassingen? Hoe werken ze samen met overheden? En helpen die (technologische) toepassingen om ons echt veiliger te maken? Een team van 22 journalisten uit heel Europa ging, onder leiding van De Correspondent, op zoek naar antwoorden.

Kinderen en hun speelgoed

Meer hacks en lekken

Privacy tools + tips

En verder

Om te eindigen