Beeld van de week /// Veiligheidstheater aan Brussels Noordstation

aanschuiven-aan-brussel-noord

Na de aanslagen op luchthaven en metro werden ook in de Brusselse stations strenge veiligheidsmaatregelen ingevoerd. Dat zorgde ervoor dat het vooral tijdens de ochtend- en avondspits lang aanschuiven was om de stations binnen te geraken en drummen om Brussel Centraal te verlaten. Voor velen leverde dat niet bepaald een groter veiligheidsgevoel op. Integendeel. Vooral in het Centraal Station, waar de ruimte beperkt is, zorgde de beveiliging voor een beklemmende drukte. “Ik begrijp dat er maatregelen genomen worden om de veiligheid te verhogen, maar ik vraag me af of dit zin heeft”, getuigde een treinreiziger. “Als iemand een bom wil gooien, kan die opstappen in een klein station en hier een massa mensen treffen.”