Intro

Weet wat er je (letterlijk) boven het hoofd hangt! In de wiki vind je een overzicht van camerabewaking in België (wetgeveing, cijfers, …) en van bewakingscamera’s per gemeente. Het overzicht is hoogst onvolledig, wat moeilijk anders kan als je weet dat er volgens de telling van de toenmalige Privacycommissie in augustus 2017 in België 47.137 sites waren waar er camera’s hangen. De meest recente cijfers zijn die van het aantal ANPR-camera’s. Daarvan hangen er op 875 plaatsen verspreid over Vlaanderen. Wat we in de wiki in kaart brengen, is dus slechts een fractie. Maar met de gedachte dat alle beetjes helpen, zijn we er toch maar aan begonnen. Alle aanvullingen zijn uiteraard welkom.
Ga naar Brussel / Antwerpen / Gent / of een andere gemeente in Vlaanderen.

EXTRA

Surveillance Under Surveillance is een gedetailleerde kaart van bewakingscamera’s in België. De kaart is crowdmapping en werkt via Open Street Map. Draag uw steentje bij om mee de bewakers te bewaken.

Naar de kaart

Technopolice.be biedt een gedetailleerde cartographie van de surveillance in Brussel en omstreken. Van bewakings- en ANPR-camera’s tot zelfs “defensief urbanisme” (zoals banken waarop je niet langer kan zitten). Ook hier: dit is crowdmapping via OSM.

technopolice.be

Naar de kaart