Buggenhout

Buggenhout, Opdorp
Politiezone Buggenhout/Lebbeke

  • 07/07/2012 – Buggenhout zal via de politiezone meer samenwerken met buurgemeente Lebbeke. De aanschaf van een infrarode, mobiele camera moet in beide gemeenten het sluikstorten in straten en bij glascontainers inperken. In het kader van de wet op de privacy zullen borden bij de gemeentegrenzen de aanwezigheid van camera’s aankondigen.
  • 14/03/2013 – De politiezone Buggenhout – Lebbeke voorziet een camerasysteem dat uitbreidbaar is. Er komen camera’s in de dorpscentra, aan de Pit-site en in de stationsbuurt. Er worden ook mobiele camera’s aangekocht. Opvallend. De gemeente Buggenhout deelt ook mee dat ze het contract voor camerabewaking bij cc De Pit opzegt. De beelden van de ene camera die werkte waren te onduidelijk. De andere camera’s waren blijkbaar nep.
  • 07/11/2016 – Er komt camerabewaking op de site De Pit aan de Platteput in Buggenhout, waar het cultuurcentrum, de sporthal en sportterreinen zich bevinden. Er komen vijf vaste en één mobiele camera. Kostprijs ongeveer 100.000 euro.
  • 26/10/2020 – Het gemeentebestuur zal investeren in bewakingscamera’s aan de Dries in deelgemeente Opdorp.
  • 21/05/2024 – Politiezone Buggenhout-Lebbeke plaatst 16 ANPR-camera’s en 16 overzichtscamera’s in Buggenhout en Lebbeke. De camera’s worden vanaf juni operationeel.
    In Lebbeke zijn er extra camera’s geplaatst in de Opwijksestraat, de Brusselsesteenweg en de Sasbaan. In Buggenhout staan er in de Kasteelstraat, in de Ravenstraat en net voorbij de Broekstraat, in Eeksken, net over de grens in Opwijk.
    Het gaat om een investering van 410.000 euro, waarvan 270.000 euro door de politiezone is gefinancierd en 140.000 euro door de gemeente Opwijk.