Veurne – Vosselaar

Veurne

 • 20/9/2017 – De politiezone Spoorkin (Veurne, Alveringem en Lo-Reninge) nam gisteren de eerste anonieme politiewagen in gebruik die uitgerust is met een mobiele ANPR-camera. Naast de mobiele camera kocht de politiezone ook twee vaste ANPR-camera’s aan. Die zullen geïnstalleerd worden op de N8 bij de Kraterronde en op de N35 Brugsesteenweg te Veurne.
 • 20/04/2023 – In Veurne komt er een bewakingscamera in de Sint-Niklaastoren om zwerfvuil tegen te gaan.

Vilvoorde

 • 28/4/2017 – De politiezone Vilvoorde-Machelen (ViMA) investeert 610.000 euro in de modernisering en uitbreiding van haar cameranetwerk. Op een aantal plaatsen worden de camera’s vervangen door modernere apparatuur en het aantal locaties met camerabewaking wordt uitgebreid. Ook worden langs drie belangrijke invalswegen slimme ANPR-camera’s geplaatst. Het gaat om telkens twee ANPR-camera’s aan de Heirbaan in Machelen en de Schaarbeeklei en de Luchthavenlaan in Vilvoorde. De installatie moet tegen het einde van de zomer rond zijn.
 • 20/03/2018 – Op de E19, ter hoogte van de fietsersbrug, komt in beide richtingen een ANPR-camera. Zowel Vilvoorde als Machelen gaven al een positief advies. De plaatsing kadert volgens burgemeester Hans Bonte (sp.a) in het stap voor stap vervolmaken van het cameraschild rond de politiezone.

Vleteren

 • 13/05/2019 – In opdracht van Politiezone Arro Ieper komt er een systeem van camerabewaking dat meer dan 400 camera’s in de 10 gemeenten centraal laat beheren. Het gaat om een systeem dat onder andere automatisch verdachten volgt en waarmee gezochte personen snel zijn terug te vinden op opgeslagen beelden. Eén intelligent camerasysteem voor 10 Belgische gemeenten

Voeren

 • 30/06/2022 – Voeren was tot nu toe de enige gemeente zonder ANPR-camera in het cameranetwerk in Limburg. Daar komt nu verandering in, met de plaatsing van een camera pal voor het politiekantoor in Sint-Martens-Voeren.

Vorselaar

Politiezone Neteland (Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen, Vorselaar)

 • 12/01/2016 – Een buitenbeentje op deze pagina, want het gaat over een camera die er niet hangt. Wat er wel hangt, is een waarschuwingsbord van de gemeente voor camerabewaking. Het bordje hangt er blijkbaar alleen maar om potentiële dieven af te schrikken en ons een vals gevoel van veiligheid te geven. – Lees meer bij Het Nieuwsblad.
 • 28/08/2018 – De vijf gemeentes binnen de politiezone Neteland (Grobbendonk, Herentals, Herenhout, Olen en Vorselaar) hebben de aanschaf van vijf verplaatsbare bewakingscamera’s goedgekeurd. De toestellen worden ingezet tegen sluikstorten, overlast en vandalisme.
 • 27/01/2021 – Er komen ANPR-camera’s aan de route Goorbergenlaan-Moleneinde-Groenstraat-Zegbroek in Vorselaar.
 • 01/04/2022 – De politiezone Neteland lanceert 16 nieuwe trajectcontroles met ANPR-camera’s op haar grondgebied. 3 van de 16 camera’s zullen ook controleren op vrachtwagens die te zwaar geladen zijn. Deze nieuwe trajecten zijn een aanvulling op 6 eerder geïnstalleerde trajectcontroles. Door die nieuwe toevoeging wordt de lokale politie voortaan ondersteund door 67 ANPR-camera’s en 22 trajectcontroles.

Vosselaar

Politiezone Regio Turnhout (Baarle-Hertog, Beerse, Kasterlee, Lille, Oud-Turnhout, Turnhout en Vosselaar).
De politiezone was in 2006 een van de eerste in ons land om ANPR-camera’s te installeren. Die is sinds november 2009 gestart met de uitbouw van een “netwerk van bewakingscamera’s – nummerplaatlezers”. Deze camera’s staan opgesteld aan alle afritten van de E34, alle invalswegen tot de 7 gemeenten en op verbindingswegen binnen de politiezone.
In 2019 beslist de politiezone om, gespreid over 4 jaar, 30 bewakingscamera’s te hangen in de zeven gemeentes van de zone.
Volgens cijfers van 3/2/2022 hangen er zo’n 175 camera’s in de pôlitiezone.

 • 10/12/2016 – De gemeente wil werk maken van vaste camerabewaking aan de fietsenstalling De Wissel op de Antwerpsesteenweg.
 • 24/02/2018 – Er komt in de loop van 2018 een camera aan de fietsenstalling naast de Antwerpseweg, op het kruispunt met de Schoolstraat.