Haacht – Ichtegem

Haacht

 • 17/04/2024 – Vrachtwagensluis op de grens met Wijgmaal (Leuven). ANPR-camera’s in de Kapelleweg en de Waterstraat in Haacht moeten doorgaand vrachtverkeer weren. Wanneer een vrachtwagen binnen een bepaalde tijd voorbij beide ANPR-camera’s rijdt, wordt dit beschouwd als doorgaand vrachtverkeer en kan de lokale politie Boortmeerbeek-Haacht-Keerbergen deze verbaliseren.

Haaltert

 • 19/02/2021 – Haaltert kocht enkele mobiele camera’s aan voor de strijd tegen sluikstorten en vandalisme. De camera’s worden opgesteld op gekende probleemzones en worden regelmatig verplaatst. De locaties worden bewust niet bekendgemaakt.

Halen

Halle

 • 22/01/2018 – Politiezone Zennevallei (Sint-Pieters-Leeuw, Halle, Beersel) heeft plannen om het cameraschild rond de zone fors uit te breiden. Op termijn moeten er in totaal meer dan vijftig slimme camera’s komen, al dan niet gekoppeld aan trajectcontrole. In Sint-Pieters-Leeuw wordt het aantal uitgebreid, terwijl in Halle en Beersel de eerste stuks geïnstalleerd worden. Daarnaast worden ook een anoniem voertuig en een gestreept voertuig aangekocht, beiden uitgerust met een ANPR-camera. Het is de bedoeling alles nog in 2018 in gebruik te nemen. Door de forse verhoging van het aantal camera’s in de politiezone, van twaalf naar meer dan vijftig, vraagt de politie ook extra personeel aan de gemeentebesturen om de beelden te verwerken.
 • 09/10/2018 – Najaar 2018 worden er in Halle en Beersel zeventien nieuwe ANPR-camera’s in gebruik genomen. Die maken deel uit van het cameraschild rond de politiezone Zennevallei. In Halle komen er camera’s langs de Nijvelsesteenweg, de Welkomstlaan, het op- en afrittencomplex langs de Bergensesteenweg in Lembeek, de Edingsesteenweg en de Halleweg. Voorts wordt het op- en afrittencomplex van de Ring in Lot en Huizingen uitgerust, net als de kruispunten ter hoogte van de winkels Vastiau Godeau en Delhaize in Beersel.
 • 22/11/2020 – De stad Halle plaatst een ANPR-camera aan de Arkenvest omdat bestuurders het bord van uitsluitend plaatselijk verkeer negeren. De installatie zal momenteel nog gehuurd worden, maar op latere termijn wil Halle de ANPR-camera’s aankopen om het sluipverkeer aan te pakken.

Ham

Politiezone Beringen-Ham-Tessenderlo

 • 26/09/2019 – Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat dit najaar op vier plaatsen in Ham en Beverlo slimme camera’s plaatsen. Zo worden drie ‘elektronische vrachtwagensluizen’ gecreëerd, die ervoor moeten zorgen dat vrachtwagens die door de woonstraten rijden makkelijker beboet kunnen worden. Naast een centrale camera langs de N73 komen er nog drie op de Nijverheidsweg en Wasseven in Ham en in de Zuidstraat in Beverlo. Burgemeester van Beringen Thomas Vints (CD&V) wijst wel op het risico dat de vrachtwagens daarna gewoon door de dorpskern van een andere gemeente gaan rijden.

Hamme

 • Bewakingscamera’s in de Meulenbroekstraat, op de Markt en het Tweebruggenplein, aan de voor- en achterzijde van Sporthal Meulenbroek, op het Kaaiplein en in de omgeving van het openluchtzwembad.

Hamont-Achel

Harelbeke

 • december 2009 – 9 bewakingscamera’s, aan de fietsenstallingen aan het station en aan sporthal De Dageraad. 2 extra gepland aan de doorgang en de tunnel naar de perrons.

Hasselt

Stand van zaken april 2019: 180 camera’s.
Politiezone Limburg Regio Hoofdstad : Hasselt, Zonhoven, Diepenbeek, Halen, Herk-de-Stad en Lummen

 • Eind 2010 – Volgens officiële cijfers staan er 16 bewakingscamera’s op grondgebied Hasselt.
 • Mei 2012: burgemeester Hilde Claes (SP.A) kondigt een camerabewakingssysteem aan voor de Kempische wijk. Positief: om het veiligheidsgevoel te bevorderen komen er ook bomen en haagstructuren die rustgevend werken en een nieuwe straatverlichting. Uit onderzoek blijkt telkens weer dat dit soort zaken beter werkt dan een bewakingscamera.
 • 20/1/2017 – Vanaf de zomer 2017 zullen 143 camera’s de klok rond beelden maken. De stad investeerde zo’n 800.000 euro in het project. Als eerste fase zal de hele Groene Boulevard onder cameratoezicht komen. Er komen ook 360-graden-camera’s waarmee inspecteurs vanop het politiecommissariaat kunnen inzoomen op gezichten en nummerplaten. In een tweede fase worden de camera’s uitgerust met sensoren om de luchtkwaliteit en het geluidsniveau in Hasselt te meten.
 • 20/04/2019 – In heel Hasselt hangen er zo’n 180 camera’s. De politie gaat er prat op dat ze vanop een gigantische videowall in het politiekantoor zowat de hele binnenstad in de gaten kan houden.
 • 22/05/2019 – Zowel op de Luikersteenweg in Hasselt als aan het op- en afrittencomplex op de Verbindingslaan in Diepenbeek werd een ANPR-camera geplaatst. Het plaatsen van deze camera’s is een samenwerkingsinitiatief tussen de politiezones Limburg Regio Hoofdstad en Kanton Borgloon. Voor de politiezone Kanton Borgloon zijn het de 3e en 4e ANPR-camera’s waar zij beroep op kunnen doen.
 • 20/02/2020 – Na de Krokusvakantie start in de Herkkantstraat in Stevoort een proefproject met ANPR-camera’s om sluipverkeer tegen te gaan. Het proefproject in Stevoort loopt in samenwerking met S-Lim, de organisatie die technologie inzet om van Limburg een ‘slimme regio’ te maken. Het gebruik van ANPR-camera’s om sluipverkeer te detecteren is naar verluidt nieuw in Vlaanderen. Bij positieve evaluatie kan de technologie in de hele Limburgse regio ingevoerd worden.
 • 25/02/2020 – Stad Hasselt heeft een nieuw verkeersplan voor Kuringen klaar. De eerste concrete maatregelen zijn onder andere de installatie van ANPR-camera’s in Kuringen-centrum (Overdemerstraat, Diepstraat).
 • 20/12/2021 – Politiezone Limburg Regio Hoofdstad heeft negen nummerplaatherkenningscamera’s aangekocht die geplaatst werden aan het op- en afrittencomplex Hasselt-Zuid. Op de Kuringersteenweg en op de kleine ring van Hasselt werden er al eerder ANPR-camera’s geplaatst door de politiezone. Voor het plaatsen van de ANPR-camera’s trok de politiezone een budget van 215.000 euro uit.

Hechtel-Eksel

 • 20/12/2016 – De gemeenten Peer, Hechtel-Eksel en Leopoldsburg trekken 600.000 euro uit voor uitbreiding van het netwerk van anpr-camera’s in de politiezone Kempenland. De 7 tot 8 camerasites moeten nog vastgelegd worden. In de tweede helft van 2017 moet het cameraschild operationeel zijn.
 • 03/04/2020 – Vanaf vandaag zijn de anpr-camera’s langs de Kamperbaan tussen Hechtel-Eksel en Leopoldsburg actief.
  Binnen politiezone Kempenland hangen er reeds anpr-camera’s langs de Peerderbaan tussen Hechtel-Eksel en Wijchmaal, langs de Lommelsebaan in Hechtel-Eksel, de Lommelsesteenweg in Leopoldsburg en in het centrum van Peer.

Heers

Politiezone Kanton Borgloon : Alken, Borgloon, Heers, Kortessem en Wellen

 • 16/11/2019 – De gemeente laat begin 2020 vaste bewakingscamera’s installeren tegen sluikstorten en andere vormen van overlast. Op het containerpark in deelgemeente Opheers komen er twee camera’s: een 360°-camera en een camera voor nummerplaatherkenning. Op het plein aan de Bovelingenstraat in Mechelen-Bovelingen komt een 180°-camera met zicht op de glascontainer. Aan het administratief centrum en de Finse piste staan drie camera’s gepland, waaronder een ‘speed dome’ camera. Die kan tot 120 meter ver kijken en geprogrammeerd worden om bijvoorbeeld telkens één minuut toezicht te houden op het jeugdhuis, de kinderopvang en de Finse piste. Tot slot komen er nog twee camera’s met nummerplaatherkenning in het centrum – van café Liquido tot aan de sporthal – en drie 360°-camera’s voor toezicht op de cafés en de feestzaal, de sporthal en de speeltuin. De camera’s kosten ongeveer 34.000 euro. Daarnaast zijn er de eenmalige operatieve kosten voor onder meer de netuitbreiding. De jaarlijkse kosten voor de exploitatie door s-Lim en Fluvius bedragen 17.500 euro. Quote: “Ondanks het hoge ‘Big Brother’-gehalte van de camera’s verzekert het gemeentebestuur dat het de privacywetgeving zal respecteren.” Gevoel voor humor hebben ze wel in Heers.
 • 03/01/2020 – De politiezone plaatste in januari 2018 twee ANPR-camera’s op haar grondgebied, waarvan één in Rijkel te Borgloon en één in Heers op de Steenweg ter hoogte van het keuringsstation. Tezamen met Politie Limburg Regio Hoofdstad werd geïnvesteerd in twee ANPR-camera’s, die begin 2019 geplaatst werden op de N76 op de grens tussen Kortessem en Diepenbeek en op de N20 op de grens Kortessem – Wimmertingen. Politiezone Sint-Truiden/Gingelom/Nieuwerkerken heeft twee ANPR-camera’s geplaatst op de grens met Alken waarvan één aan de Steenweg en de andere op de N80. Politiezone Tongeren-Herstappe plaatste op haar grondgebied een ANPR-camera op de grens met Heers en Wallonië.

Heist-op-den-Berg

 • 15/06/2012 – Het schepencollege heeft het cameraproject voor het centrum goedgekeurd. Er zullen drie camera’s ingezet worden. De cafézone onder de berg, de Bergstraat en het Cultuurplein zullen gefilmd worden. Kostprijs: zo’n 50.000 euro. De plaatsing gebeurt vermoedelijk begin 2013.
 • 3/11/2017 – Heist-op-den-Berg neemt eind november twee mobiele camera’s in gebruik om sluikstorten en zwerfvuil tegen te gaan. De aankoopprijs van de camera’s bedraagt 20.000 euro.

Hemiksem

 • 20/12/2017 – In 2018 wordt fors geïnvesteerd in camerabewaking. Enerzijds gaat het om camerabewaking aan openbare gebouwen, waaronder de Sint-Bernardusabdij, de sporthal, de gemeentemagazijnen en de brandweerkazerne. Anderzijds worden twee mobiele camerasystemen aangekocht om sluikstorten en andere vormen van overlast op te sporen. Aan het hele pakket hangt een prijskaartje van 51.000 euro. Daarnaast is er ook de installatie van de reeds geplande slimme camera’s aan de invalswegen van de gemeente. Zij zullen registreren welke vrachtwagens de gemeente enkel gebruiken om door te rijden en die zullen daarvoor worden beboet. Op het gedeelte Bredestraat-Antwerpsesteenweg controleren deze camera’s ook de snelheid van ieder voertuig door middel van trajectcontrole.

Herent

Herentals

Politiezone Neteland (Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen, Vorselaar)

 • 28/08/2018 – De vijf gemeentes binnen de politiezone Neteland (Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen en Vorselaar) hebben de aanschaf van vijf verplaatsbare bewakingscamera’s goedgekeurd. De toestellen worden ingezet tegen sluikstorten, overlast en vandalisme.
 • 07/12/2021 – Nadat er in het verleden twee proefopstellingen werden opgesteld aan woonwijk Wuytsbergen-Ekelen werd geen van beide verkozen om van kracht te gaan in de toekomst. Zowel de vaste knip als de ANPR-camera’s kregen een onvoldoende op basis van tellingen, metingen en ervaringen in de bewuste wijk. De gemeente kiest daarom voor een geheel andere oplossing om het sluipverkeer tegen te houden: heel het stadscentrum binnen de ring en woonwijk Wuytsbergen-Ekelen worden omgevormd tot een fietszone. Daar komt een aaneenschakeling van fietsstraten waar een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur van kracht is. De stad wil deze maatregen zo snel mogelijk invoeren. Het is niet duidelijk of er definitief wordt afgezien van de ANPR-camera’s. Maar als ze niet voldoen, waarom zouden ze dan ook niet snel afgevoerd worden? Het zou nochtans een mooie titel zijn: gemeente vervangt ANPR-camera’s door fietszone!
 • 01/04/2022 – De politiezone Neteland lanceert 16 nieuwe trajectcontroles met ANPR-camera’s op haar grondgebied. 3 van de 16 camera’s zullen ook controleren op vrachtwagens die te zwaar geladen zijn. Deze nieuwe trajecten zijn een aanvulling op 6 eerder geïnstalleerde trajectcontroles. Door die nieuwe toevoeging wordt de lokale politie voortaan ondersteund door 67 ANPR-camera’s en 22 trajectcontroles.

Herenthout

Politiezone Neteland (Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen, Vorselaar)

 • 28/08/2018 – De vijf gemeentes binnen de politiezone Neteland (Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen en Vorselaar) hebben de aanschaf van vijf verplaatsbare bewakingscamera’s goedgekeurd. De toestellen worden ingezet tegen sluikstorten, overlast en vandalisme.
 • 01/04/2022 – De politiezone Neteland lanceert 16 nieuwe trajectcontroles met ANPR-camera’s op haar grondgebied. 3 van de 16 camera’s zullen ook controleren op vrachtwagens die te zwaar geladen zijn. Deze nieuwe trajecten zijn een aanvulling op 6 eerder geïnstalleerde trajectcontroles. Door die nieuwe toevoeging wordt de lokale politie voortaan ondersteund door 67 ANPR-camera’s en 22 trajectcontroles.

Herk-de-Stad

 • 17/11/2018 – De meerderheid wil geen cameratoezicht op de kerkhoven en stemt een voorstel van een onafhankelijk raadslid weg. “Bezoekers zijn op hun privacy gesteld. Bovendien vormen diefstallen op kerkhoven geen groot probleem.” Eerder werd wel beslist om camera’s in te zetten bij de aanpak van sluikstorten.

Herne

Politiezone Pajottenland (Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik, Pepingen)

 • 19/04/2021 – Politie Pajottenland rolt fase 5 van het camerabeleidsplan uit en neemt vier nieuwe ANPR-camera’s op gewestwegen in de zuidwestelijke uithoek van de politiezone in gebruik. Naast de camera’s in de Geraardsbergsestraat in Galmaarden, in de buurt van de Patriot op de grens van Herne met Edingen en in de Beverstraat in Viane op de grens van Geraardsbergen met Bever is nu ook de camera op Commijn (Bever) op de gewestweg N263 ter hoogte van het kruispunt met Romont en op de grens met Silly operationeel. Met Geraardsbergen werd overeengekomen dat op dezelfde gewestweg op de grens met Viane in de Beverstraat eveneens een ANPR-camera zou geplaatst worden.
  In Herne kiest de bestuursploeg ervoor de camera in de buurt van de Patriot mettertijd te kunnen inschakelen voor trajectcontrole. Het is de bedoeling om binnenkort trajectcontrole in te voeren op de Geraardsbergsesteenweg (N495) tussen de camera in de buurt van de Patriot (N255) en een nog te plaatsen camera op het grondgebied van Viane.
  Het camerabeleidsplan loopt nog verder. Politie Pajottenland: “Naast de op termijn 17 voorziene ANPR-camera’s met eventueel bijhorende trajectcontroles en andere controlemogelijkheden benut de politie ook nog de roodlicht- en snelheidscamera’s her en der in de zone, de bewakingscamera’s op de Markt in Lennik en mobiele camera’s in de strijd tegen sluikstorten.”
  Trajectcontrole is momenteel operationeel op 6 sites: in Lennik op de Ninoofsesteenweg (N8), de Jozef Vandenbosschestraat (N282), de Brusselstraat (N282) en de Schapenstraat, in Herne op de steenweg Asse in Kokejane (N285) en in de Gooikse deelgemeente Oetingen op de as Kerkstraat/Lenniksestraat.”

Herselt

Herstappe

Herzele

Politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem

 • 28/2/2019 – Het station van Herzele krijgt binnenkort camerabewaking. Voorlopig gebeurt dat met een mobiele camera. Na een proefperiode wordt bekeken of permanente camerabewaking nodig is.
 • 11/03/2020 – De politiezone investeert in 2020 o.m. in een mobiele ANPR-camera (kostprijs 5.000 euro) en een videowall.

Heusden-Zolder

Heuvelland

Dranouter, Kemmel, Loker, Nieuwkerke, Westouter, Wijtschate, Wulvergem
Heuvelland maakt deel uit van politiezone ARRO Ieper : Heuvelland, Ieper, Langemark-Poelkapelle, Mesen, Moorslede, Poperinge, Staden, Vleteren, Wervik, Zonnebeke

 • ../12/2009 – Camera’s aan en in de kerk van De Klijte, op initiatief van de kerkraad.
 • 27/06/2014 – twee camera’s in de Rodebergstraat op de Zwarteberg en de Rodeberg in Westouter. Verplaatsbare camera tegen sluikstorten
 • 13/05/2019 – In opdracht van Politiezone Arro Ieper komt er een systeem van camerabewaking dat meer dan 400 camera’s in de 10 gemeenten centraal laat beheren. Het gaat om een systeem dat onder andere automatisch verdachten volgt en waarmee gezochte personen snel zijn terug te vinden op opgeslagen beelden. Eén intelligent camerasysteem voor 10 Belgische gemeenten

Hoegaarden

 • 23/9/2017 – In de politiezone Tienen-Hoegaarden worden drie camera’s voor automatische nummerplaatherkenning geplaatst. Ze maken deel uit van een groter netwerk van ANPR-camera’s dat wordt uitgebouwd door de politiezones Tienen-Hoegaarden, LAN, Brabant Wallon Est en Hesbaye Ouest een intentieverklaring om samen een netwerk van ANPR-camera’s uit te bouwen. Elke politiezone engageerde zich tot de aankoop en installatie van meerdere ANPR-camera’s op haar grondgebied. In de zone Tienen-Hoegaarden komen ze in Altenaken ter hoogte van de rotonde met de brouwersketel, op de Leuvenselaan ter hoogte van de grens met Roosbeek en op de Sint-Truidensesteenweg in de omgeving van het kruispunt met de Putstraat. Nog voor het einde van het jaar zullen er ook camera’s geïnstalleerd worden op de Invalsweg ter hoogte van de Gallicstraat.

Hoeilaart

 • Bewakingscamera’s aan het parkpaviljoen, het speelveld aan de parking Mariën, de strook grond rechts naast de sporthal en het speelveld/skateterrein achter het jeugdhuis Koldam.

Hoeselt

Holsbeek

 • 18/10/2023 – ANPR-camera’s ter hoogte van Dutselstraat 58A en Kortrijksebaan 121. De inwerkingtreding is voorzien in de tweede helft van december 2023.

Hooglede

Hooglede, Gits
Politiezone RIHO (Hooglede, Izegem, Roeselare)

 • 24/06/2006 – Aan de politiepost in Hooglede staan momenteel vier bewakingscamera’s. Er worden twee camera’s bijgeplaatst aan het Omer Karel Delaey-kunstwerk aan de kerk en aan de toegangsweg naar de Gulden Zonne.
 • 24/04/2019 – Afvalintercommunale Mirom zet camera’s in om de strijd tegen zwerfvuil en sluikstorten aan te gaan.
 • 26/06/2020 – Er komen camera’s op het pleintje tussen de Gulden Zonne, het gemeentehuis en het Huis van het Kind
 • 11/03/2021 – Het gemeentebestuur gaat aan bijna alle vrijetijdslocaties in de gemeente camera’s hangen en trekt voor dat cameraplan 20.000 euro uit. Er komen camera’s op de voetbalsite in Gits, de sportsite in Hooglede, de sportsite in Onledemolen, aan de speelsite in Hooglede, aan ’t Cringhene in Gits, aan de speelsite op De Geite en ter hoogte van het onthaalpaviljoen aan het Duits militair kerkhof. De concrete plaatsing wordt nog onderzocht, maar alles samen gaat het om tien à twintig camera’s. De camera’s zullen geen live-beelden maken, wel registreren en de beelden opslaan.
 • 01/06/2021 – De gemeenteraad heeft het voorstel van het schepencollege voor camerabewaking op verschillende plaatsen in de gemeente goedgekeurd. De politie gaf positief advies voor camera’s op ’t Chringhene, KVP Gits, de toegangen tot speelsite Zoeber, station Gits, het JOC, Atlantahal, Hengelclub West, Eendracht Hooglede en Geitenhove.
 • 27/10/2023 – Politiezone RIHO neemt een nieuw voertuig met ingebouwde ANPR camera’s in gebruik.

Hoogstraten

 • 19/12/2012 – In het budget voor 2013 wordt 30.000 euro voorzien voor camerabewaking. Er komt een camera op de hoek van de Loenhoutseweg en de Heilig Bloedllaan, om het gebied tussen de Sint-Lenaartseweg en het centrum in de gaten gehouden worden. Er komt ook minstens één camera in het centrum. Via de politiezone worden nummerplaatlezers geïnstalleerd aan de afrit van de E19 in Meer en nabij de rotonde op de Loenhoutseweg.
 • 27/02/2018 – Het gemeentebestuur wil camerabewaking inzetten tegen sluikstorten.

Horebeke

Politiezone Brakel-Horebeke-Maarkedal-Zwalm

 • 26/10/2022 – De korpschef van de politiezone Brakel-Horebeke-Maarkedal-Zwalm vraagt de principiële toestemming om op het grondgebied van de politiezone gebruik te maken van vaste, tijdelijk vaste en mobiele camera’s, dashcams en bodycams.

Houthalen-Helchteren

Politiezone CARMA : Genk, As, Oudsbergen, Zutendaal, Houthalen-Helchteren, Bocholt, Bree en Kinrooi

Houthulst

Politiezone Polder (Diksmuide, Houthulst, Koekelare, Kortemark)

 • 23/9/2017 – In de politieraad van politiezone Polder werd de aankoop van vijf nieuwe ANPR-camera’s goedgekeurd, vier vaste en een mobiele camera. De camera’s zijn de eerste in de politiezone, behalve enkele camera’s in de buurt van de politiekantoren. De vier vaste camera’s zullen geplaatst worden op de belangrijkste invalswegen nabij Kortemark, Houthulst, Diksmuide en Koekelare. De mobiele camera zal ingezet worden op politievoertuigen.
 • 16/08/2018 – Binnen politiezone Polder zijn al twee vaste ANPR-camera’s actief. Daarvan staat er eentje op Diksmuids grondgebied, in Leke langs de Oostendestraat op het kruispunt met de Lekedorpstraat. De andere camera staat in Koekelare aan het kruispunt Belhutte. Daarnaast heeft politiezone Polder ook een mobiele ANPR-camera, geïnstalleerd op een interventievoertuig.
 • 24/04/2019 – Afvalintercommunale Mirom zet camera’s in om de strijd tegen zwerfvuil en sluikstorten aan te gaan.
 • 20/06/2019 – Naast een mobiele ANPR-camera heeft politiezone Polder zelf vier vaste camera’s staan op de toegangswegen tot de zone: aan Langewaede (Iepersteenweg), de Oostendestraat (foto), kruispunt Belhutte (Wijnendalebaan) en op de grens met het gehucht Sint-Henricus op de gewestweg N35 te Kortemark. Daarnaast heeft ook het Agentschap Wegen en Verkeer nog camera’s staan, wat het totaal in de zone op 17 ANPR-camera’s brengt.

Hove

Politiezone HEKLA : Aartselaar, Edegem, Hove, Kontich, Lint

 • 06/06/2018 – Politiezone HEKLA gaat overlast, zoals sluikstorten, aanpakken met de hulp van mobiele camerabewaking. De camera’s zullen ook ingezet worden om een extra oogje in het zeil te houden op evenementen in de regio. “Dit is de start van ons mobiel netwerk”, legt politiecommissaris Dirk Fonteyne uit. “Naast de twee flitscamera’s in Hove zullen dit onze eerste toezichtscamera’s worden in de zone. Ons korps heeft drie mobiele camera’s aangekocht, het gemeentebestuur van Edegem vier en de gemeente Aartselaar nog eens drie. Daarmee gaan we verschillende vormen van overlast zoals sluikstorten bestrijden. Eind juni arriveert ons nieuw anoniem voertuig met ANPR-camera dat geseinde nummerplaten herkent. Een maand later krijgen we dan een nieuwe combi die ook met zo’n slimme camera uitgerust is.” Als de administratie afgerond is op de gemeenteraden kan de zone HEKLA binnenkort dus met twaalf nieuwe camera’s de baan op.
 • 29/11/2022 – De politiezone HEKLA gaat op 10 plaatsen, verspreid over de verschillende gemeenten van de zone, ANPR-camera’s plaatsen. In Edegem komen er op de Prins Boudewijnlaan, de Mechelsesteenweg en de Doornstraat. Tegen half december zouden die camera’s al moeten werken. In Kontich komen er camera’s op de N171 ter hoogte van de Pierstraat en de Keizershoek en op de Grote Steenweg. In totaal gaat het om een investering van een half miljoen euro voor alle ANPR-camera’s in de hele politiezone.
  Het “cameraschild” zal niet alleen bestaan uit nieuwe camera’s. Op sommige plaatsen is er een samenwerking met de politiezones Minos en Lier om camera’s te delen in de grensgebieden.
  Als argument wordt onder meer het wegwerken van de “blinde vlek” tussen Antwerpen en Mechelen, 2 steden die sterk inzetten op ANPR-camera’s, aangehaald.

En verder …

 • 28/03/2018 – Camerabewaking voor de gemeentelijke Rodenbachschool.

Huldenberg

Politiezone Voer en Dijle (Bertem, Huldenberg, Oud-Heverlee, Tervuren)

Hulshout

Ichtegem